Nieuws

Lagere btw zou voor 6.900 bijkomende woningen per jaar zorgen.

Dat de verlaging van btw op de nieuwbouw van woningen een goed idee is, wordt nu onderbouwd door een studie van Johan Albrecht van de UGent. Hij onderzocht het effect van een btw verlaging van 21 naar 12%. Conclusie: met de lagere btw zou je per jaar 6.900 nieuwe woningen meer kunnen hebben. De maatregel zou de btw-inkomsten van de staat natuurlijk verminderen. Maar als je naar het hele plaatje kijkt, blijkt de lagere btw toch een licht positief resultaat op te leveren. De staatkas zou 54 miljoen euro voller zitten dan met een btw van 21 % op nieuwbouw.

bron : bouwbedrijf, 09/2014

Meer steun voor private Vlaamse huurmarkt.

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Hormans (N-VA) wil private eigenaars aanmoedigen om hun eigendom te verhuren. 'In het verleden lag de focus van het woonbeleid te veel op de rechten van de huurders in plaats van op de rechten van de verhuurders.' zegt ze in een weekeninterview met De Tijd. 'Ik wil verhuurders meer zekerheid geven, bijvoorbeeld via de waarborgregeling.'

bron : De Tijd, 27/09/2014

Wachten op prijsdalingen heeft geen zin !

Wachten op prijsdalingen heeft geen zin !

Geplaatst op 24/01/2015

De voorbije jaren heeft de ene specialist na de andere een forse daling van de woningprijzen aangekondigd. Want, zo luidde de redenering, huizen zijn zo zwaar overgewaardeerd dat ze onbetaalbaar zijn geworden. Maar dat was buiten de Belg en zijn baksteen in de maag gerekend. Mee dankzij de hulp van ouders en grootouders bleef de prijsdaling bijzonder beperkt. 

Waarom Knokke Heist ?

Waarom Knokke Heist ?

Geplaatst op 24/10/2014

Knokke-Heist bezoek je niet, je beleeft het!  

Waarom een vakantie in het Zuiden van Frankrijk ?

Waarom een vakantie in het Zuiden van Frankrijk ?

Geplaatst op 24/10/2014

Kastelen, kazen, wijnen, croissants en rust: leven als God in Frankrijk.

Plots 8 % meer huizen verkocht

Geplaatst op 23/10/2014

Het is druk bij de notaris: het aantal verkochten huizen en appartementen zit sinds half augustus stevig in de lift. Kandidaat-kopers haasten zich omdat vanaf 2015 het fiscaal voordeel daalt.